Koop CrestonKoop Creston zonder Recept

Creston (Crestor) Algemene informatie

Creston is een onderdeel van een klasse van geneesmiddelen genaamd statines. Het blokkeert een bepaald enzym dat de snelheid van cholesterol in het lichaam controleert. Creston wordt gebruikt om hoge cholesterol bij volwassenen en kinderen die ten minste 10 jaar oud te behandelen. Verlaag je cholesterol kan helpen voorkomen hartziekten en verharding van de slagaders, aandoeningen die kunnen leiden tot een hartaanval, beroerte en vasculaire ziekte.

Creston (Crestor) Routebeschrijving

Neem Creston precies zoals voorgeschreven door uw arts. Voordat u begint met rosuvastatine, moet je na een cholesterolverlagend dieet. De aanbevolen dosis ligt tussen 5 mg en 40 mg eenmaal daags. Voor de meeste mensen is de gebruikelijke aanbevolen startdosering is 10 mg eenmaal daags. Het kan worden genomen in de ochtend of in de avond, met of zonder voedsel. Indien nodig kan de dagelijkse dosis worden verhoogd tot maximaal 40 mg. Voor mensen met een ernstig verminderde leverfunctie, de maximale dagelijkse dosis is 20 mg. Voor mensen met een ernstig verminderde nierfunctie, de maximale dagelijkse dosis is 10 mg. Een startdosering van 5 mg per dag wordt aanbevolen voor mensen van Aziatische afkomst (Chinees, Filipijns, Japans, Koreaans, Vietnamees, of Asian-Indiase afkomst) en degenen die ernstige nierproblemen hebt.

Creston (Crestor) Voorzorgsmaatregelen

Alvorens Creston je moet praten met uw arts als u een lever-of nierziekte, traag werkende schildklier (hypothyreoïdie), hartaanval of beroerte, eventuele allergieën, als je van Aziatische afkomst, het drinken van alcohol regelmatig. Limiet alcoholhoudende dranken. Dagelijks gebruik van alcohol kan het risico op problemen met de lever te verhogen. Ouderen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van dit geneesmiddel, vooral problemen spier. Vermijd het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet of cholesterol. Vermijd het gebruik van maagzuurremmers zonder advies van uw arts. Gebruik alleen het specifieke type maagzuurremmer uw arts adviseert, en neem het niet binnen 2 uur na het innemen van rosuvastatine.

Creston (Crestor) Contra

Je moet Creston niet gebruiken als u allergisch bent voor rosuvastatine of voor een van de bestanddelen van de medicatie, zwanger bent of borstvoeding geeft, die cyclosporine, als u een actieve leverziekte.

Creston (Crestor) Mogelijke bijwerking

Get dringende medische hulp als u braken, misselijkheid, constipatie, gevoeligheid, zwakte, maagpijn, duizeligheid, hoofdpijn, gele huid of ogen, buikpijn, donkere urine, urineren meer of minder dan gebruikelijk, met klei gekleurde ontlasting, verlies van eetlust, jeuk, keelpijn, loopneus of verstopte neus, huiduitslag, zwelling van het gezicht of keel, netelroos, ademhalingsproblemen, geheugenverlies. Als je andere gevolgen niet hierboven vermeld, neem contact op met uw arts.

Creston (Crestor) Drug interacties

Vertel uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt, in het bijzonder: maagzuurremmers, ketoconazol, de pil, statine medicijnen (fluvastatine, pitavastatine, lovastatine), cimetidine, niacine, ciclosporine, warfarine, fibraten (fenofibraat , gemfibrozil), proteaseremmers (atazanavir, ritonavir, indinavir), spironolacton. Interactie tussen twee medicijnen betekent niet altijd dat je moet stoppen met een van hen. Vertel uw arts over alle recepten, over-the-counter, en kruiden medicijnen die u gebruikt.

Creston (Crestor) Gemiste dosis

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk. Sla de gemiste dosis wanneer het tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen extra medicijnen nemen om de gemiste dosis.

Creston (Crestor) Overdose

De symptomen van overdosering zijn onbekend. Als u denkt dat u het geneesmiddel hebt overdosis vragen dringende medische hulp in een keer.

Creston (Crestor) Opslag

Bewaar de medicijnen bij kamertemperatuur tussen 59-77 graden F (15-25 graden C) uit de buurt van licht en vocht. Laat de drugs niet op in de badkamer. Houd alle geneesmiddelen uit de buurt van het bereik van kinderen en huisdieren.

Koop Creston